Handlekurv

Nå kan du forhåndsbestille den nye lavkarbo kokeboken – Frøken Holm Nr. 1 Bestill her

Lavkarbo | Pasta carbonara – i form

Vel, vel, vel…. Lavkarbo Pasta Carbonara….   Etter to dager med smoothiebowls til frokost ble det endelig lørdag og jeg kan spise HVA JEG VIL!! Juhuuu!! Ikke at jeg ikke ville spise smoothiebowls, altså! For som jeg skrev HER og HER, så har jeg drømt om disse deilig, smoothe bollene i lang tid nå og endelig kommet i gang med å begynne å lage det. Så jeg storkoste meg med frokost både torsdag og fredag. Men jeg har en regel for meg selv, og det er at på lørdag så spiser jeg akkurat hva jeg vil. I 99% av tilfellene så velger jeg lavkarboalternativer, selv om regelen er åpen for annet. men for å si det sånn, hvis jeg blir bedt bort og eneste alternativ er noe jeg vanligvis ikke spiser, ja så spiser jeg det jeg får. Jeg er ikke lavkarbofanatiker! Hehe… Men nå sitter jeg her og nyter middag til frokost. For det var det jeg hadde lyst på. Jeg begynte å tenke på det allerede i går morges og handlet inn alt jeg trengte.  Jeg er alene i huset. Alle barna er borte frem til i ettermiddag og musikermannen spiller konserter i Tyskland hele helgen. Og jo, når sant skal sier: Jeg sov til 11.00 i dag! Så dette blir vel kanskje som lunsj å regne? Uansett, her får du oppskriften.

Lavkarbo pasta carbonara. bilde

Dette trenger du for å lage lavkarbo pasta carbonara til 4 personer:

Til pastaplatene:

200 gr revet, fast mozarella, jeg bruker denne

2 eggeplommer

Til sausen:

4 dl kremfløte (eller 50/50 helmelk/fløte)

6 eggeplommer (spar eggehvitene, de kan du bruke til denne kaken)

150 gr revet parmesan

1/2 ts grovkvernet pepper

200 gr kokt skinke eller panchetta  (jeg brukte kokt skinke)

1 liten løk

1 kinesisk hvitløk eller 2 fedd vanlig hvitløk

Frisk persille, en liten neve

Til toppingen: 

150 gr bacon

150 gr revet ost (jeg brukte en blanding av gulost, mozzarella og cheddar)

Lavkarbo pasta carbonara. bilde

Slik gjør du:

Start med pastaplatene: 

-Gjør klart 2 bakepapir smurt inn med litt olje.

-Sett stekeovnen på 180°c.

-Ha mozzarellaen i en bolle som tåler micro. Smelt osten helt, det tar ca 1,5 minutt på full effekt. Rør godt i den når du tar den ut.

-Tilsett eggeplommene og vær rask med å blande de inn i osten (så ikke eggene begynner å koagulere)

-Hell ostedeigen over på det ene bakepapiret og legg det andre bakepapiret med oljesiden NED oppå ostedeigen.

-Bruk hendene (eller kjevle hvis du foretrekker det) og press deigen utover mellom papirene. Så lenge du gjør dette med en gang, mens deigen fremdeles er varm, så flyter den veldig lett utover. Press den så tynn du kan.

-Dra av det øverste bakepapiret og legg deigen (med det underste bakepapiret over på en stekeplate.

-Stek deigen i 7-8 minutter. Den skal så vidt begynne å få litt farge (den kan boble opp litt, men det går ned igjen).

-Ta deigen ut og bruk en pizzahjul eller kniv til å dele deigen i 4 like store biter.

Lavkarbo pastaplater. bilde      Lavkarbo pastaplater. bildeLavkarbo pastaplater. bilde      Lavkarbo pastaplater. bilde

Mens pastaplatene steker og avkjøler, lager du sausen:

-Skjær baconet til toppingen i biter og stek det til det blir litt gyllent. Legg det til side mens du lager det andre.

-Finhakk løk og hvitløk

-Skjær skinken i terninger

-Hakk opp persillen

-Fres alt sammen i stekepanne i litt olje

-I en skål blander du sammen fløte, egg, parmesan og pepper

-Når skinken har begynt å få litt farge, heller du fløteblandingen over

-La plata stå på medium varme og rør hele tiden. Nå skal sausen få bittelitt tykkelse. Det tar ca 5 minutter. Men IKKE la det koke, da kan sausen skille seg.

-Nå kan du legge lagvis saus og pastaplater i forma. Start og avslutt med saus.

-Ha den revne osten over og fordel det stekte baconet på toppen.

-Stek i 20 minutter, til ost og bacon har fått fin farge.

-La carbonaraen stå å avkjøle litt, så den setter seg.

Lavkarbo pasta carbonara. bilde      Lavkarbo pasta carbonara. bilde

Lavkarbo pasta carbonara er nesten strippet for vitaminer og plantestoffer, så derfor anbefaler jeg på det sterkeste å servere den sammen med god salat eller kokte/stekte grønnsaker. Jeg gjorde det helt enkelt og kuttet opp litt isbergsalat og blandet inn ruccola, agurk, tomat og paprika. Dette vendte jeg i litt god olivenolje og strødde pepper over. Nydelig!

Lavkarbo pasta carbonara. bilde

Lavkarbo pasta carbonara. bilde

Har du lyst på en enkelt og deilig dessert, så kan du bruke alle eggehvitene til denne nydelige sjokoladekaken, som bare inneholder TO ingredieser!

Lavkarbo sjokoladekake. bilde

 

Jeg har laget et påskehefte i år med 19 deilige oppskrifter på bl.a Twix, Kinderegg, sjokoladefontand, geléfigurer og mye annet godt! Alle oppskriftene er glutenfrie og sukkerfrie og passer til deg som spiser lavkarbo uansett om det er for å være frisk eller for å gå ned i vekt. Heftet er også ypperlig for de med cøliaki og diabetes. Og du! Følg meg gjerne på Snapchat @frkholms.

 

Lavkarbo oppskrifter. bilde

Lavkarbo pasta carbonara

Kjøkkengaarden fredrikstad. bilde

Oppskrift

Del oppskriften

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lavkarbo kokeboken

Ny bok - Frøken Holm Nr. 1

399,- + porto