Handlekurv

Nå kan du forhåndsbestille den nye lavkarbo kokeboken – Frøken Holm Nr. 1 Bestill her

Lavkarbo | Milky Way bars

Nesten hver eneste dag blar jeg gjennom bilder både på Instagram og Pinterest for å få inspirasjon til nye matretter og kaker. Stort sett er mye av det jeg ser «random mat», altså ikke kokt, stekt eller bakt med tanke på næringsinnhold og helse. Men bildene gir meg allikevel masse inspirasjon. Og et av bildene jeg har kommet over den siste måneden er et bilde av en Milky Way! Og det er faktisk min nestfavoritt på det vanlig sukkermarkedet. På første plass kommer Hobby! Er det egentlig noen som spiser Hobby lenger? Altså, bortsett fra meg når jeg har «cheat day»? Jeg er litt redd den kommer til å forsvinne fra markedet snart. Føler den er litt utgått, hehe… Men altså; Milky Way! Dét tenkte jeg måtte gå an å lage selv, og ikke minst på en mer helsemessig måte. Så her er mitt første forsøk på lavkarbo milky way, som jeg må si meg ekstremt fornøyd med! Og hvis du vil følge meg på Instagram heter jeg @bareholm.no. På Pinterest @Frøken Holm.

Lavkarbo milkyway. bilde

Dette trenger du til 24 lavkarbo milky way bars:

-En firkantet boks på ca 20×20 cm (eller to små matbokser)

-4 romtempererte eggehviter

-100 gr tagatesse

-100 gr romtemperert naturell kremost

-2 ts vaniljeekstrakt (eller 1 ts vaniljepulver)

-4 ts gelatinpulver + litt kaldt vann

-1/2 dl kokende vann

-200 gr sukkerfri sjokolade til dypping. Jeg bruker 50/50 denne og denne.

Lavkarbo milky way. bilde

Slik gjør du: 

-Bland gelatinpulveret med 4 ts kaldt vann, la det stå.

-Pisk eggehvitene til det danner et luftig skum.

-Tilsett tagatessen mens du fortsetter å piske og la maskinen gå i ca 5 minutter. Nå har du tykk og fin marengs.

-Rør litt i kremosten, så den blir myk og ha den over i marengsen sammen med vaniljen, la maskinen gå på lav hastighet.

-Hell det kokende vannet over det bløte gelatinpulveret og rør ut alle klumper.

-Hell gelatinen over i ostemarengsen og bland godt.

-Legg plastfolie eller bakepapir i bunnen på formen du skal bruke og hell marengsen i. Sett i fryseren i minst 30 minutter.

-Smelt sjokoladen i mikro eller over vannbad.

-Når marengsen er stiv, deler du den opp i 24 stykker og dypper hver bit i smeltet sjokolade. La de renne av seg på et bakepapir.

-Holdbare i inntil 1 uke i kjøleskap

Lavkarbo Milky way. bilde    Lavkarbo milky way. bilde

Jeg har laget et påskehefte i år med 19 deilige oppskrifter på bl.a Twix, Kinderegg, sjokoladefontand, geléfigurer og mye annet godt! Alle oppskriftene er glutenfrie og sukkerfrie og passer til deg som spiser lavkarbo uansett om det er for å være frisk eller for å gå ned i vekt. Heftet er også ypperlig for de med cøliaki og diabetes. Og du! Følg meg gjerne på Snapchat @frkholms.

Lavkarbo oppskrifter. bilde

Kjøkkengården Fredrikstad. Bilde

Oppskrift

Del oppskriften

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lavkarbo kokeboken

Ny bok - Frøken Holm Nr. 1

399,- + porto