Handlekurv

Nå kan du forhåndsbestille den nye lavkarbo kokeboken – Frøken Holm Nr. 1 Bestill her

Ikke tid til å spise sunt? – Du må planlegge!

//inneholder sponset produkt. Fremhevet bilde lånt fra husbanken.no

Jeg er veldig glad i både grøt og granola, og stort sett lager jeg det selv fra bunnen av. For det er faktisk ganske enkelt. Men uansett hvor enkelt det er, så tar det tid. Om så bare bitte litt tid, så kan den tiden være dyrebar for mange. Jeg hører så alt for ofte at folk bruker det som en unnskyldning at de ikke har TID, derfor velger de heller å spise usunt. Pølse på bensinstasjon, baguette fra baker´n og i verste fall et skolebrød og en Cola til lunsj på jobb eller skole.

Jeg synes egentlig ikke dårlig tid er en god unnskyldning for å spise usunt, for jeg mener at alt handler om prioritering. Hvis du virkelig VIL være sunn, så har du garantert en aktivitet eller to som du kan kutte ut og heller erstatte den tiden med å planlegge maten du skal spise i morgen. For det er alfa og omega i et sunt kosthold – PLANLEGGING !!

Selv brukte jeg tid hver eneste dag på å surfe gjennom newsfeed´n på Facebook og Instagram, jeg så minst én episode av en eller annen serie på Netflix og kanskje en hel film i tillegg, jeg leste litt bøker og jeg tok meg til og med kanskje en lur, fordi jeg var sliten og trøtt. Ikke så rart det, når jeg stort sett alltid har jobbet mellom 10 og 15 timer hver dag. Når jeg da i tillegg ikke ga kroppen min riktig næring, er det ikke så rart den sa stopp til slutt. Det er ikke rart jeg trengte å sove midt på dagen, heller…

Men da jeg bestemte meg for å legge om kostholdet, nærmere bestemt 27.november 2015 (etter å ha slukt MINST 25 franske makroner på Studio Face sin åpningsfest, fordi jeg tenkte at jeg nå ALDRI kunne spise en sånn en igjen!) så måtte jeg også bestemme meg for å legge en plan.

IMG_6975

Ikke bare en plan for hvor mange kilo jeg ville ned, hvilke andre helsefordeler jeg ville ha ut av en kostholdsomlegging (som mindre smerter av fibromyalgien, mer energi etc) og ikke minst hvilken type kosthold jeg ville legge om til. Men en plan om å følge en plan, en plan om rutiner og faste gjøremål nettopp for at planen skal kunne holdes.

Da måtte jeg bestemme meg for to ting:

  • Kutte ut minst 50% av seriene jeg følger med på
  • Sørge for å få minst 7 (helst 8) timer søvn hver natt
  • Og dette skulle føre til at jeg fikk tid til å lage matpakker og forberede ting til dagen etter, hver kveld. 

Jeg skal innrømme at planen om å holde den planen ikke var helt vanntett og ting skled ganske ofte ut. Jeg holdt på selve kostholdet og jeg begynte å gå turer og sykle for å øke forbrenninga og ikke minst få kroppen i bevegelse for både ledd, skjelett og muskler. Det var ikke så vanskelig. Men jeg følte at det alltid var stress! Jeg laget mat hver kveld, forberedte både frokost, lunsj og middag til dagen etter, jeg var flink til å handle inn for en hel uke av gangen og lage middagsplaner. Men jeg var ikke flink nok til å sove, ikke flik nok til å kutte ut seriene jeg så gjerne egentlig ville se på og det førte til veldig mye stress. Jeg følte at jeg aldri hadde tid til å tenke på annet enn hvordan jeg skulle få tid til å spise sunt i morgen.

Midt oppi dette begynte jeg innimellom å ty til «nødløsninger» for å spare tid. Som de fleste av dere sikkert vet, så jobber jeg i en helsekostforetning og der har vi selvfølgelig mange alternativer til enkel MEN ALLIKEVEL SUNN «hurtigmat». F.eks Atkins-barer og Questbarer. Dette er virkelig ikke optimale frokoster og lunsjer, men absolutt bedre enn å ikke spise eller å ty til en lunsj på Mc.Donalds (som ligger rett rundt hjørnet for jobben)  Barer er til kos eller mellommåltider!

Men så en dag fikk vi inn noe jeg ble veldig nysgjerrig på, nemlig 1-2-3 GRØT fra NATURBIT 🙂 Dette er en liten boks med tørrproduktene en sunn grøt inneholder, hvor du bare skal tilsette litt kokende vann. Så vips har du frokost! Eller lunsj! Det følger til og med med en skje under lokket. Så har du en sånn boks liggende i veska eller i skuffen på jobb, trenger du bare å skaffe deg litt varmt vann, det kan du jo også ta med deg på en thermos når du drar hjemmefra på morgen, så har du et sunt måltid tilgjengelig til en hver tid.

Jeg likte dette så godt at jeg rett og slett tok kontakt med produsenten og spurte om jeg kunne få være ambassadør for dem! Og i dag kom min første levering! Jeg gleder meg til å spise det, alt sammen!! 😛 Selv om jeg faktisk har blitt MYE flinkere med planleggingen min og spising og stressmestring går fremover, så synes jeg det er helt greit og til tider befriende å ty til et «juksemåltid» innmellom 🙂

13296190_1698301227085148_1799766162_n

Alle grøtene er glutenfrie! Naturbit har også granola og energibarer.

Og som om ikke det var nok, så har Naturbit en tjeneste på samme måte som Adams Matkasse, Godt levert og alle de andre som gir deg middagen rett på døra. Her kan du nemlig sette sammen månedlige pakker utifra om du ønsker 1, 2 eller fler måltider pr dag. Perfekt for en travel person!

For meg som har 4 barn er det også helt perfekte måltider å sende med på skole og tur 🙂 Om ikke grøten, så en boks med granola og en yoghurt.

 

13292910_1698301223751815_1809386688_n

13335272_1698301220418482_1596116139_n

13335294_1698301217085149_1926285744_n

13335320_1698301210418483_1124829661_n

13342031_1698301203751817_1270270275_n

Jeg ELSKER søtt, og må derfor spe på med litt Fibersirup Gold i tillegg. Men hvis du ikke er like søtnebba som meg, så er grøten mer enn god nok som den er, altså <3

13342203_1698301213751816_1180760015_n

Oppskrift

Del oppskriften

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lavkarbo kokeboken

Ny bok - Frøken Holm Nr. 1

399,- + porto